Okej, jag tog mig samman och åkte iväg till uställningen i Åstorp. Jag hann väl knappt komma dit innan jag blev tvärarg . Först blir pålurad en katalog och så är inte Kelpiena med i katalogen, ugh.. Sen kommer nästa sak, jag hade inte fått med mitt nummer så jag måste ställa mig i mastondt kön för att få nummerlappen. En person som skulle klara av hela långa kön med betalningar och allt vad det var. Tiden rann iväg men som tur var så kom inte själva utställningen igång i tid så jag inte hade kört i onödan. Så jag hann nog lova mig själv att inte ställa upp i några mer utställningar någonsin innan jag ens kom i närheten av ringen.

Det var 4 Kelpies varav 3 kom från Cefeus. Tux skulle ställas mot sin helbrorsa Zeus som är 6 månader äldre. Jag hade som vanligt inte förberett mig men det gick väl okej ädå. Tux tittar på mig när han skall springa, han fattar inte att han bara skalll springa på utan han går med kontakt hela tiden. Detta leder till att han smäller/briljaderar med frambenen och det gillar inte domaren. Det verkade som om det var huvudanledningen till att det blev en slät etta. Han skötte sig fint och domaren sa att han hade trevligt temperament. Det tror jag att han tyckte att alla de svarta hundarna hade. Det var förövrigt en mycket trevlig domare. Han var trevlig med hundarna, pratade med dom och så förklarade han varför han inte ville ge mer. Här är kritiken från idag.

Åstorp 2005-11-19 Öppenklass   1:a Pris 1:a KK Domare: Bo Skalin
Maskulint huvud med bra uttryck. Mörka ögon, lite plan skalle. Ngt knappt vinklad fram, korrekt vinklad bak. Bra bröstdjup. Rör sig mycket bra bak men kunde ta ut stegen mer fram och vevar lite med frambenen.

Jag tänkte jag skulle skriva ned alla Tux utställningskritiker bara för skojs skull så här kommer en del läsning…

Nordskånska Kennelklubben 2004-02-21 Valpklass 1:a KK HP  Domare: Mia Sandgren
Välkroppad hane av utmärkt typ, fint huvud och uttryck. Fina ögon. Fin över och underlinje, bra bröstkorg med bra djup. Välvinklad fram och bak. Bra benstomme, fina tassar. Bra päls för åldern.

Lomma Brukshundklubb 2004-05-08 Valpklass 1:a KK HP BIS 2 valpar Domare: Birthe Roswall
Pigg och glad hanvalp med underbar pigmentering. Bettet kunde vara tätare. Härligt huvud, uttryck. Väl burna öron. Bra benvinklar och kroppslängd. Prima aktion bak men slarvig med sina frontrörelser. Bra hårlag.

4xRonneby 2004-08-01 Juniorklass 1:a pris 1:a KK Domare: Joanne Sewell (Australien)
Lovely type with excellent coat. Good head, body and bone. However a little shy today which is incorrect to this breed. Not moving well behind.

Tux satte sig när hon skulle klämma på testiklarna, flera gånger. Han tyckte det var mycket genant och försökte pussa domaren flera gånger för att tala om att jag är lite rädd om min rumpa. Domaren tyckte inte det var acceptabelt vilket är helt okej för han var verkligen rädd om sin rumpa och drog den in under sig långt han kunde. Fast han visade att han inte var speciellt blyg egentligen för han hoppade upp gav henne en rejäl puss på munnen.

Sundsvalls Brukshundklubb 2004-10-09 Juniorklass 1:a pris 2:a KK Domare: Benny  Blid
Välformat huvud, lång hals. Bra rygglinje, lite lång i länden. Normal kropp för sin ålder. Tillräcklig benstomme, lösa armbågar. Välvinklad bak. Behöver något stadigare haser i rörelser, lite tunn svans. Bra päls.

Sydskånska Kennelklubben 2005-03-19 Unghundsklass 1:a pris 1:a KK Domare: Kitty Sjong (Danmark)
Bra huvud och uttryck. Korrekt bett. Väl satta öron av bra storlek. Bra hals och stark rygglinje, väl ansatt svans. Välvinklad, bra bröstdjup. Lite ??? hasor som vara mer parallella. Bra tassar. Bör stabiliseras bak och fram i rörelserna. Korrekt pälskvalité.

Ballerup, Danmark 2005-05-01 Öppen klass 1:a pris 1:a KK Domare: Bela P. Szabo (Ungern)
20 month old with good temperament, typical, elegant, but a little weak in muscles, very typical head, ear position correct, loin could be stronger, correct legs, moving is good.

Ja, det var Tux och min utställningskarriär så här långt. Han har fått ganska jämn kritik trots allt. Nu lär jag väl inte ställa ut förrän vi är uppflyttade till högre eller kanske till och med vänta tills vi är godkända i högre. Vi får se, utställning är även om det inte verkar så när man tittar ovan min ‘bag’  eller  ‘cup of tea’.

Efter utställningen åkte vi till Söderåsens Nationalpark och gick skogsprommis. Det var mycket trevligare än det andra.

Imorgon bär det av för en start i agilityklass i Varberg. Vi lär nog diska oss innan första hindret eller så glömmer jag vaccinationspapprena. Ja, något kommer säkert hända när jag åker så långt för en klass…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.