Vi har inte tränat på två dagar, det har nog inte hänt på mycket lääääääänge. Det är inte så att jag har lagt av efter första priset i söndags utan det är så att jag har märkt att både Tux och Ozzy har varit lite väl ‘på’ framåt kvällarna. Så fort när klockan börjar närma sig fem så började hundarna bli helt hysteriska och jag tyckte att nu var det ett bra läge att varva ned lite. Det är framför allt lilla stressmaskinen Ozzy som drar igång det hela. Så nu har vi ägnat de här två kvällarna åt långpromenader runt om Malmö. Imorgon och på torsdag är det agilityträning.

Okej, jag har tränat liiite. Idag när jag kom hem från promenaden så tog jag fram en klicker och en näve Frolic. Förra hösten jobbade jag en hel del med att ‘shapa’ fram olika tricks och annat som till exempel  lydnadsmoment. Det var perfekt att göra då när jag satt själv på hotellrummet i Tyskland och bara hade tyskTV . Sedan har det liksom fallit i glömska och jag har mest varit ute på klubben till i kväll då. Hundarna blev som tokiga. De tyckte det var så fantastiskt kul. Jag bestämde mig för att shapa fram backa och det gick kanon med bägge hundarna. Jag har inte lagt något kommando på det än. När vi flyttar till huset så skall jag banne mig fixa en matta som jag kan någonstans så jag kan träna mer saker hemma. Jag skall dessutom köpa en tung apport som jag kan träna in hemma. Jag shapade in vanlig apportering med träapport när jag var i Tyskland med Tux och med Ozzy tog jag bort tugget. Sedan fick jag lite bråttom med metallen med Tux och jag har haft en del problem med den. Nu är den bra, med vis av erfarenheten så tror jag att jag skall börja att shapa fram den tunga apporten. Får bara se till att han inte klämmer någon tass.

Tux och Ozzy leker med varandra mycket nu sedan några veckor tillbaka. Flera gånger per dag, förut lekte de ibland men nu är det som sagt varje dag.

I helgen skall jag ställa ut Tux!!!! Fattar inte varför jag anmälde mig till det. Nu är jag redan nervös Jag hatar utställningar, jag måste ha varit sinnesförvirrad. Dessutom skall jag till Varberg för att tävla EN klass agility på söndagen. Det gillar jag inte heller. Tävlar man en klass och åker långt som kan man ge sig på att det går åt helvete . Om jag åtminstone kunde skylla på att någon annan har anmält mig, men inte ens det går…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.