Idag for jag hundarna hem till mamma och pappa tidig morgon. Först fikade vi lite (firade fars dag) och hundarna kunds springa av sig lite. Sedan åkte mamma och jag till Göinge-Broby BK där jag skulle tävla lydnadsklass 3. Det var en rejäl väntan innan lottning och jag drog startnummer två. Anders Boistrup dömde och elva hundar startade.

Här är poängen:
Moment                        Poäng                    Kommentar
Platsliggande                    10
Fritt följ                              9                       ss                  
            Sent sättande?? Mettes fundering
Läggande språng                9                       ngt tveksam ned
Inkallning m ställ/lägg      7                       många steg, avlut
Rutan                                  8,5                   DK läggande, slarvigt slut
Hoppapport                       7                      Tveksam, avslut
Apport metall                    9                      Slår till apport
Vittring                               6,5                   Tveksamt tag, släpper avslut
Fjärr                                    8                       DK
Helhet                                 9

Tja, vad skall man säga. Tux var på ett strålande humör och vi fick väl en del onödiga avdrag men på det hela taget gick det bra. Fria följet kändes bra, han var inte fullt koncentrerad första sträckan men sen gick han verkligen bra, kanske satte han sig sent där första sträckan. Det var inget som jag lade märket till vilket fall. Likadant så märkte jag ingen skillnad på hans läggande men fick ändå en poängs avdrag, han brukar få 10 men jag tror inte denna domare var speciellt villig att dela ut sådana.

Inkallningen är kass så det är inget att säga om, vi är på en sju nivå där och jag måste lära om det momentet från grunden för att få det som jag vill. Farten är absolut inget problem men han tassar framåt. Dessutom hoppade han upp på mig vilket han kan göra ibland…

Rutan då, fullfart ut och så ställde han sig rakt i mitten. Jag var kanske lite snabb med ligg för jag brukar låta honom stå lite längre så jag fick säga det två gånger. Sedan skulle jag gå, vinkla höger och vinkla höger mot utgångspunkten men jag såg ingen jäkla utgångspunkt. Jag förstod att jag förmycket åt vänster så att Tux som låg rakt på diagonalen från utgångspunkten skulle vara tvungen att vika ganska mycket åt vänster för att komma upp på min vänstra sida. Givetvis kom man som en oljad blixt på höger sida men gick snällt över på vänster efter en liten rundning av mig.

De sista gångerna har han djävlats en del på hoppapport och det är inget han gör på träning, hur jag än kastar apporten, så det har varit lite svårt att komma åt. Tanken fanns där idag oxå, han tittade lite åt rutan innan tog upp apporten och jag såg nog att han funderade lite på om han inte skulle ta sig en repa ned dit igen. Men det var kanon att faktiskt förstod att man inte skall göra det även om poängen här blev onödigt låga. Metallen vet jag inte vad jag skall säga om, han har fått ett poängs avdrag för att smällde till den med tassarna med det såg jag inte att han gjorde. Han galopperar ut och galopperar in (i fart). Men som sagt domaren verkade inte så villig överlag att dela ut 10:or även på de andra hundarna så det var väl lika för alla.

Vittringen blev ju en liten pers. Jag har inte tränat detta moment på lääänge och det var väl inte det smartaste. Tux satte fullfart ut och tog rätt och var på väg in när han helt plötsligt tvekar. Pinnarna låg i en ring och den rätta låg längst bort och det var när han skulle springa över främre delen av ringen som han kände att han var tvungen att göra en dubbelkoll. Sen blev han så lycklig över att han hade tagit rätt att han tar värsta skuttet och tappar pinnen men tar upp den igen. När han ändå var igång så passade han på att hoppa på matte igen.

I fjärren gjorde jag en miss. För när jag skulle kommendera första skiftet började folk applodera på den andra banan så Tux vred på huvudet för att kolla. Fast jag såg detta så sa jag sitt istället för att ha is i magen och vänta bara på att skulle titta på mig. De andra skiftena gick som sagt riktigt bra.

Ja ja, 261 och delad första plats och första pris.  Jag är väldigt nöjd, han är så ung och jag tycker att det är skönt att han är så påhittig som han ändå är. Det är skönt att känna att han är glad och gillar att vara ute på tävling även om detta sker på bekostnad av några poäng här och där. Jag gör oxå en massa missar.

Jag har anmält mig till någon till trea i december så den kommer jag nog tävla. Eliten kommer jag inte starta på lääänge. Både Tux och jag behöver bli lite mer färdiga innan den. Däremot kommer jag satsa på lägre klass spår framåt tidig vår.

Efter tävlingarna åkte vi hem till mamma och pappa en stund till. Ozzy tyckte nog han kunde stanna där. Han gillar att vara där. Han har så mycket han skall hålla koll på, katten Lisen, mamma, hästarna i hagen, mina föräldrars grannars två labradorer och diverse andra saker som är viktiga om man överstepolis.

Ett svar

 1. Mormor: Han e så duktig!!! =) och ja lite du också Mette 😉

  Sofia: Grattis, där satt den äntligen

  Pia: Grattis!!Jenny: GRATTIS!!!! 😀

  Susanne: Ni er jo så dygtige begge to. Grattis!!

  Agneta: Det var kul att vara med igår får följa med nå´n gång när ni kommut upp en klass högre !!

  Linda: Ah, en Kelpieblogg! Grattis till 1:a pris, kul!

  Mari: Supergrattis till 1:a priset. SS: snett sättande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.