Okej, tanken med denna blogg är den skall funka som tränings-och tävlingsdagbok. Därför kommer det vara ganska så långa *not so interesting* utlägg vad som hände i helgen.  Vill ni kolla resultat och banor så finns de här, tyvärr fungerar länkfunktionen för mig:  http://web.telia.com/~u42252507/resultat_0511.htm

Lördag
Tux var först ut med Agility 2 Large. En ganska svängig bana och därmed inte lätt då många av hundarna aldrig hade varit på matta förut. Tux fick fem fel i slalom. Han slarvade inte eller försökte fuska utan han klarade bara inte av att få ihop sin teknik på den hala mattan. Han kom från en U-sväng och hade därmed en ganska låg fart och försökte accelerera genom slalomet men det fungerar inte så bra på matta. När han kom till sista porten så klarade han inte av att få nosen på rätt sida fast jag såg att han verkligen försökte. Inget att göra mer än ta om, jag hade det lite på känn då matta och slalom ofta kräver lite rutin. I övrigt gick han bara fint, säkra kontaktfält och fin hoppning. Han fick jobba en del i svängarna då han gled.

Ozzy diskade jag i Agility 3 Small för att började med att tjuvstarta och sedan slarvade han med kontaktfältet på A:et. Han var nolla men jag vet ju vad som händer om han inte hålls under koll på kontaktfälten. Tjuvstarten var jag inte beredd på men tyckte att det var så kul att han sprang rätt väg utan att jag kunde hjälpa honom…

Ozzy fortsatte med Hopp 3 Small och fick en rivning på andra hindret. Han hoppade av för tidigt, sin vana trogen. Han sladdade ut i en del svängar och fastnade/halkade i slalom så det var väl inget fullträffslopp överhuvudtaget men skönt att komma runt när man har diskat sig innan.

Hopp 3 Large med Tux gick egentligen riktigt bra. Han klarade slalom väldigt bra och gick bra i svängarna. Dock så genade han över långhoppet. Detta kan hända när jag måste stanna för att byta och han skall fullfölja långhoppet utan mig. Jag vet att han inte är bra på det hindret så det är ett av mina vinterträningsprojekt. Han står dock som nolla i resultatlistan men detta är FEL han skall ha fem fel. Han hoppade diagonalt och så fick jag ta tillbaka honom mellan hinder och ta om. Jag fattar inte hur de kunde missa detta. Skitisamma, för det kostade så mycket tid att jag hamnade ändå långt ned i listorna så att jag inte har lurat till mig några SM-poäng eller dylikt.

Jag tala om att jag åkte hemifrån klockan 7.45 och var hemma strax efter 22.00…

Och så söndagen då:
Jag började dagen med en disk med Ozzy i Hopp 3 Small. Det var mitt fel på en småklurig bana. Jag sprang på för mycket när han skulle i en tunnel så han tog ett hopp hinder bredvid. Nolla fram tills dess.

Sedan skulle Tux försöka sig på samma bana i Hopp 3 Large. Detta var förövrigt Tux enda start idag då de inte hade agility 2. Tux var så extremt taggad efter att ha legat många timmar i bilen och suttit på läktaren. Han blev vansinnig när jag upplyste honom om att det inte var okej att hoppa sig fram i starten så jag la ned det för jag gillar inte att ta med mig konflikt in på banan. Han låg hyfsat ändå. Det var hopp, hopp och rakt i slalom där som var ställt i 90 graders vinkel. Tux satte fullfart rakt in i rätt port, ned med alla fyra tassarna och så åkte han bara kana framåt förbi andra porten, stackarn. Sedan hade vi lite strul i två bakombyten där jag var för tidig och han är lyhörd och hann då vika av innan han hoppade det tänkta hindret. Men sen lossnade det, vid hinder 9 och han gjorde en klockren avslutning där jag kunde skicka honom in i den tunneln där jag diskade mig med Ozzy fast jag var långt nedanför.

I Agility 3 Small så rev Ozzy andra hindret men gjorde sedan ett väldigt fint lopp med fjärde bästa tiden tror jag. Vi ligger ofta där med tredje till typ femte bästa tiderna. Han hoppade återigen av för tidigt fast jag tog det mycket lugnt. Han satt i starten och kontaktfälten var klockrena.

Jag är väl inte direkt supernöjd med helgen. Ozzys rivningar är bara tröttsamma för de är så onödiga. Kan inte för mitt liv fatta varför han aldrig lär sig att om han hoppar så tidigt så når han inte över hindret. Ibland fungerar hans hoppning mkt bättre men ibland så dåligt som denna helg. Och Tux då, tja han hade problem med mattan vilket jag kunde föreställa mig rean innan. Jag har sett att sådana hundar som Tux behöver en hel del träning för att klara av hala mattor. Vilket fall verkade han lära sig lite så jag tror att i framtiden så kommer det inte bli så stort problem. Man ser på de mer rutinerade hundarna att det kan och vet att man måste ta det lite lugnare och inte dra förrän föraren säger så.

Vad har jag sett och hört annars då….Ia är parad sa Åsa idag. Så om det är några valpar så blir det inget NM för henne. Vi får väl hoppas att hon har några valpar för det kommer ju ganska lägligt så att hon kan vara tillbaka när säsongen börjar.

Appropå Ia så var det spännande för det var tight i Årets Agilityhund large. Ia vann på lördagen och drog ifrån lite.  Dock tog Joplin igen detta efter ett mycket rafflande hopplopp idag. Det var så spännande, för Veronica går ut och gör ett sådant superlopp med Joplin och så startar Åsa med Ia direkt efter. Tyvärr blev det disk för Ia. Jag tror att Joplin ligger mycket bra till för att bli Årets Agilityhund large.

Elin Persson med Chip från klubben  tog sitt första agilitycert. Det gick bra för många Oxie-ekipage överhuvudtaget, tror vi förbättrade våra resultat till Årets Agilityklubb ganska rejält under helgen

Lite senare…Jag gick igenom hundarnas tassar nu innan sista kvällsrundan. Ozzy var alright men Tux hade nog inte en enda hel klo . Ja, de var inte helt sönder utan mer eller mindre flisade. Så då kan man verkligen förstå att han har tagit i och spjärnat.  Ingen av dom var ömma i tassarna verkade det som.

Glömde dessutom att skriva att jag träffade Dexter som Tux uppfödare äger tillsammans med Sven Karlsson. Dexter var en cool och lugn kille, vi pussades lite och Tux var förstås framme och hälsade ett par gånger. Han var söt som de flesta valpar är..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.