Oj oj nu har jag shoppat loss…Det började igår och fortsatte idag.

Igår fick Tux en nära döden upplevelse…glad följde han med matte ut i köket. Till hans stora fasa öppnade matte lådan med kloklipparen i ….Han backade ivrigt viftande på svansen ut ur köket och försökte snabbt göra lite lekinviter med rumpan upp i vädret. Sedan såg han att matte hade tagit fram ett annat mordredskap…Tux är lite pjoskig av sig och är livrädd för allt som kan göra lite ont. Nu var det bara måttbandet som kom fram. Jag investerade nämligen i ett Vibri-halsband till honom igår natt (www.vibri.com). Det blev med svart fleece, grönt band, grå reflex och grå text. Nu får vi hoppas att det blir tjusigt. Jag passade även på att mäta Tux lite över allt:
Nosen har en omkrets på 21 cm och 9 cm lång
Huvudet är 40 cm
Bröstkorgen 65 cm
Höjden 51cm
Svansen 37 cm
Hals 38 cm

Ozzy
Nosen 16,5 cm i omkrets  och 7 cm lång
Huvudet 30 cm
Hals 28 cm
Bröstkorg 43 cm
Höjd 30,5 cm
Svans 21 cm

Ozzy har dock inte fått något halsband men jag mätte honom oxå.

Sedan så har jag beställt två skivor oxå, Christian Kjellvander Faya och Anna Ternheim Shoreline. Nu skall jag försöka hålla mig borta från alla ställen där man kan handla för jag verkar ha ett lite dålig kontroll på shoppingbegäret.

Tänkte att jag skulle skriva lite om träningen oxå, för det var ju därför jag skaffade denna lilla blog. Det regnar helt grymt i Malmö och har gjort det sedan lunch. Ändå åkte jag iväg till klubben och nu sitter jag här och fryser, blöt och kall.

Började med Tux som bara tränade lydnad. Körde 3 olika rutor 1 ggn var. De första två sprang han ut och direkt in i mitten, den sista sprang han in i men ställde sig först ute i ena kanten men innanför. Han korrigerade sig dock till mitten. Det känns fortfarande som att vi återigen är påväg åt rätt håll med rutan. Han tittar sig faktiskt om och chansar inte så mycket som han gör när jag har varit lat och belönat med bollen. *peppar, peppar*

Inkallning med ställande läggande är inte vackert. Han tassar fram mycket, tror att detta beror på samma sak som med rutan. Jag har använt boll som belöning, kastad från mig. Spelar liksom ingen roll om jag kastar den över huvudet på honom för han vet att den kommer från mig och då kommer han flytta fram positionerna. Nu testade jag att lägga bollen bakom honom och visst blir det bättre men jag är inte helt förtjust i så tydliga hjälpmedel, dom blir svåra att komma ifrån. Får klura lite på detta moment för det behöver en hel del förbättring.

Fria följet gillar jag och jag tycker att han går bra. Jag har försökt att jobba mkt på att jag skall gå korrekt och mycket riktigt har han blivit bättre i halter mm för att han vet lite innan vad som skall hända. Har även börjat lite med sittande under gång som kommer sedan i eliten. Han la sig klockrent första gången. Jag hjälpte honom genom att själv sakta in tempot och lite extra kommando på att han skulle bli kvar….ja ja vi har börjat vilket fall.

Han tjuvstartade två gånger på metallapporteringen. Men annars är det momentet mkt bra, tycker jag. Full fart ut och in. Tux vill inte apportera metallen i våras så det har gått mkt framåt. Här använder jag bollen så nu är han väldigt glad för metallen, han går ofta och hämtar den för han vill sin boll.

Sist jag tävlade hade vi en 10 på fjärren. Jag skämtade då med mina kompisar att han hade nog fått hjärnsläpp eller nått för vi har inte varit tiomässiga på träning. Det var verkligen ybersnyggt och givetvis var jag superglad för en så fin avslutning. Men jag ser nu att det kanske inte var en ren tillfällighet, han gör fjärren bättre och bättre. Tux är en trampig herre, tassarna är ofta i rörelse så det är svårt moment för en sådan kille. Han har börjat få upp tekniken och jag har ändrat lite i belöningen. Innan kastade jag ofta belöningen bakom honom eller la den i skål bakom, nu ger jag honom den från handen. Jag går helt enkelt till honom och jag vet inte men detta är lite lugnare och passar honom nog bättre. Kasta eller vända till skål innebär rörelse och det vill jag ju egentligen inte ha medan nu kan han stå kvar i korrekt position och gå godbit. Jag tror han blir säkrare och säkrare på tekniken.

Sedan var jag ganska så rejält blöt. Det rann in under jackan från håret, Tux såg till att ena sidan av benet blev helt blött, jag torkade glasögonen på tröjan osv osv. Men jag tog ändå ett litet men intensivt agilitypass med Lilleman O. Jag känner mig ganska färdig med Ozzy och agility. Jag försöker fila på att tighta upp svängarna ännu mera, bli jämnare osv. Det stora förbättringen skulle ha varit att kunna göra något åt hans hoppteknik men jag har ingen plan för det. Flera nollade lopp är ju inte heller helt fel….

Ett svar

  1. Susanne: Haha, stakkels Tux. Jeg håber han vil sætte pris på sit nye halsbånd. Så kul at I har oprettet en blog, så vi i DK kan følge Jer

    Jeanette&Julius: Du e sååååååå ball som har en egen blogg!!! *sotis*

    Namn: stolt jag lyckades läsa A

    Caroline: Tänk att du skaffat blogg nu också Och ett vibri halsband ska lillgubben ha precis som sin mamma Varga 😉

    Namn: jaha nu vet jag gårdagen för idag regnade det väl inte? jag har fått tigervantar till kryckorna så jag inte ska få ont i händerna, annars inget nytt. A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.