Okej, nu har jag åtminstone kommit så långt att jag har registrerat en liten blogg till mig och hundarna. Sen skall jag oxå skriva i den, det vet man ju aldrig. Vilket fall så tror jag att det mest kommer vara om mina hundars träning om jag nu kommer igång och skriver.

Fortsätter, gäller ju att smida medans järnet är varmt. Vilket fall så  har jag tränat för Tina-Mette Jörgensen idag och igår. Ozzy körde på lördagen och Tux på söndagen. Vi körde fyra banor och två övningar med mycket finslipningar på banorna. En övning som jag gillade och som var superenkel var fyra hinder i rakföljd. Hunden skulle ta tre hinder rakt fram, vika av fortsätta precis förbi det fjärde och vända tillbaka 180 grader och hoppa och forsätta tillbaka där man startade. Det som var fint var Tux som drar så framåt var tvungen att lyssna , samt att jag var tvungen att vända hunden 180 utan att själv vika av för då pep hunden tillbaka i den raka linjen. Dessutom vill man ju att vändningen skall bli tajt mot hindret och utan snurrar mm. Faktiskt var det en fiffig liten övning som är superenkel att bygga upp. Sedan jobbade jag en del på tråckla med Tux han kan det men iblan när det går fort så flyter han ut lite väl mycket och vänder upp väl tight mot det andra hindret.

Sedan sprang han självmant till en ruta som en kompis hade satt upp för att få bollen. Han har trots att han är väldigt het på rutan sällan sprungit ut och ställt sig rätt. Men nu gjorde han det flera gånger.

Jag har tagit lite foton från träningen som jag kanske lägger upp på min fotosida om det blev några vettiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.